Egy weboldal elkészítése előtt több szempontot kell figyelembe venni, mielőtt dönteni lehet, hogy egy egyedi honlapot készítünk, vagy esetleg egy keretrendszer alapút, legyen az WordPress, vagy esetleg Magento. Nagyobb terhelésű webáruházaknál, amelyek tipikusan sok terméket kell, hogy kiszolgáljanak egyedi webáruházat szoktunk készíteni, mivel a weboldal készítése nem függ a meglévő keretrendszer korlátaitól, így összetettebb, speciális funkciók is elkészíthetőek. Tipikusan az összetett termékkezelések, legyen az importok nagykereskedőktől, vagy vállalatirányítási (ERP rendszerek) rendszerekkel való összekötés, raktárkezelők integrálása, egyszerűbben megoldható és célszerűbb is a gyorsabb és stabilabb működés érdekében. Keretrendszer alapú honlapkészítést akkor szoktunk javasolni, amennyiben egyszerűbb weboldalakról beszélünk, cégbemutató oldalak, vagy nagyon alapvető funkciókkal bíró webshopok. Ha kifejezetten csak webshop igényünk van, és nem probléma a kötött működés, úgy a Magento alapú webáruházak jöhetnek még szóba, de sokszor jobb eredményt lehet elérni egyedi fejlesztésű webáruházakkal.

 

Egyedi kódos rendszer (Symfony, Laravel)egyedi webáruház készítés

Az egyedi weboldalak előnye, hogy, mint egy céleszköz, arra a működésre van specializálódva, amire a weboldal készítés során kitérünk, amit lespecifikálunk, és amire szükség van. Nem tartalmaz felesleges funkciókat, csak mert a keretrendszer biztosítja azokat, ezáltal nem is lassítja a weboldal működését minden olyan elem, amire nincs szükségünk, de jött a csomaggal. Ennek a nagy előnye, hogy olyan működést is el lehet érni, ami keretrendszer alapon nem, vagy nem célszerű, mert olyan jellegű alapmotor módosítást eredményez, ami egyszerűen nem éri meg, illetve nem is célszerű, mivel azok a frissítések során összeakadhatnak, és ezáltal használhatatlanná válhat a kész honlap.

Amennyiben 10.000 vagy afölötti termékszám, egyedi működés, külső rendszer integrálása, komplex import/export folyamatok vagy összetett termék struktúrák, szükségesek úgy csakis az egyedi fejlesztés jöhet szóba. Cégbemutató oldalaknál, ha fő a biztonság és a stabil működés, ha nem akarunk minden héten robotok által bejárt oldal jelentéseit olvasni, akkor az egyedi weboldal készítés a javasolt út!

Az egyedi fejlesztésnek az egyik hátránya a munkaigény mennyisége, mivel több időbe tart lefejleszteni az igényelt funkciókat, azonban sokszor az eredmény sokkal jobban megéri, mintha más alapot használtunk volna. A hosszú távú stabil és biztos működése a weboldalnak egy egyedi készítésű honlap esetén szinte garantált, míg egy keretrendszernél sok külső tényező befolyásolhatja azt.

 

Előnyök:

 • Gyors futású kód
 • Gyors oldalbetöltődési idő
 • Tiszta kód
 • SEO barát, automatizálható SEO beállítások
 • Kizárólag a szükséges funkciók szerepelnek a kódban
 • Külső támadások ellen jobban véd! Nehezebben törhető hackerek által
 • Tipikusan egyidejűleg több felhasználót képes kiszolgálni, mint egy keretrendszer
 • Moduláris, bármikor könnyedén továbbfejleszthető
 • Specifikus funkciókat is képes ellátni
 • Komplex működésű, összetett feladatokat jobban ellát, nagy adatokat jobban képes kiszolgálni

 

Hátrányok:

 • Költségesebb
 • Több időt igényel a lespecifikálása, így pontosabb funkcióleírás szükséges a honlapkészítéshez

 

Keretrendszer (WordPress, Magento)wordpress honlapkészítésmagento webáruház készítés

A keretrendszer alapú weboldalaknak az a jelentős előnye, hogy igencsak dinamikusan vannak kialakítva, így egy alapvetően Blognak kitalált oldal, mint a WordPress lehet webáruháztól elkezdve, apróhirdetési portálon át, a legapróbb cégbemutató oldal teljes spektrumát igyekszik lefedni. Ennek természetesen az a hátránya, hogy, mivel minden célra alkalmas szeretne lenni, így igazán nem kiemelten jó mindben. Apróbb webáruházak esetén még alkalmazható, de nagy termékszám, összetett termékfelépítés esetén tipikusan problémába ütközik, lelassul az oldal, vagy egyszerűen összeomlik. Sokszor ez egyszerűen abból adódik, hogy hogyan van maga a rendszer felépítve, mivel nem tudja a saját felépített struktúrájában kiszolgálni az összes igényt. Ettől függetlenül amennyiben a megfelelő szaktekintéllyel van lefejlesztve egy WordPress oldal, ismerve a korlátjait úgy egy stabil rendszert kaphatunk, azonban bizonyos igények esetén egyáltalán nem javasolt a WordPress rendszer alkalmazása. Amennyiben ilyen előfordul, mi mindig előre jelezzük, hogy mi az ami miatt nem tudunk egy keretrendszert javasolni és mi ennek a pontos oka, mi a várható következmény, avagy milyen alternatív állnak rendelkezésre.

Amennyiben kifejezetten webáruházat szeretnénk készíteni, úgy a Magento, mint webshop keretrendszer áll rendelkezésünkre, de akárcsak a WordPress esetén az alapvető előnyei és hátrányai a keretrendszernek itt is jelen vannak. Ettől függetlenül, ha csak kifejezetten webáruház fejlesztés az igény úgy egy Magento jobb választás, mint egy WordPress, mivel jobb eredményt, futási teljesítményt fog tudni elérni. Azonban itt is érvényes, hogy amennyiben az alapvető keretrendszer működéstől el kívánunk térni úgy jelentős problémákba fogunk ütközni a webáruház élete során.

Mint minden keretrendszer alapú weboldal, úgy a WordPress és a MAgento is nyilvánosan elérhető, a pluginok letölthetőek, hozzáférhetőek, ismertek a kritikus pontjai, így biztonsági szempontból gyakori a törési próbálkozás, vagy egyszerűen a robotok járják be nonstop az oldalt és próbálnak kellemetlenséget okozni. Olykor célba is érnek.

Azonban a legnagyobb előnye egy keretrendszernek továbbra is a költséghatékony fejleszt, legyen az egyedi grafikai tervezéssel készült weboldal vagy specifikus téma alapján összeállított weboldal.

Előnyök:

 • Költséghatékony
 • Rengeteg előre elkészített plugin áll rendelkezésre, azonban ezek korlátozottan használhatóak
 • Sok forrás található róla az interneten
 • Az admin rendszere általában azonos elven működik minden WordPress oldalnál

 

Hátrányok:

 • Lassabb futású kód
 • Tipikusan lassabb oldalbetöltődési idő > 3+ másodperc
 • Felesleges funkciók is megtalálhatóak benne, amelyeket nem használunk
 • Bizonyos méret felett limitált a felhasználók számának kiszolgálási képessége
 • Adott esetben egyes pluginok nem férnek össze egymással
 • Korlátozottan fejleszthető tovább, igények függvényében
 • Sokszor könnyebben törhető
 • A keretrendszer frissítése esetén egyes modulok működésében hiba léphet fel
 • Plugin frissítések összeakadhatnak, ezáltal javításra szorulnak
 • Egyedi funkciók és igények esetén nem költséghatékonyabb, mint egy egyedi rendszer, azonban a negatívumok ugyanúgy jelen vannak.
 • Amennyiben a WordPress vagy Magento alapvető felépítésétől eltérő működés szükséges, úgy az vagy nem megoldható, vagy nem célszerű, mivel jelentős gondokat okozhat hosszú távon

 

 

Amennyiben esetleg nem biztos Önnek milyen weboldalra vagy webáruházra lenne szüksége írunk nekünk nyugodtan elérhetőségünk bármelyikén!

AJÁNLATKÉRÉS